Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu

Belgegeçer : 0462 3440316
WEB http://yomraozelegitimuygulama.meb.k12.tr
Adres : Çınarlı yolu Şana Mevkii Kaşüstü Yomra / Trabzon
VİZYON : Kurumumuz, otistik özellikleri olan öğrencilerimizi en az kısıtlayan ortamlarda, öğrencilerimizin otistik özelliklerinin ve bireysel yeterliliklerinin merkez alındığı, kişisel farklılıklara duyarlı, bireyin gelişiminin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle desteklendiğine inanan, ailenin eğitim sürecine etkin katılımını sağlayan, her otistik bireyin tek ve değerli olduğuna inanan, otistik bireyi sosyal hayatta geçerliliği olan bağımsız yaşam becerileri ile donatan, yirmi dört saat bakım ve eğitim veren bir kurum olma ilkesinden hareket ederek,otistik çocuğa sahip olan veli ve yakınlarının mutluluğuna katkıda bulunmak.
MİSYON : Bireysel farklılıkları ve otistik özelliklerinden dolayı mevcut eğitim öğretim ortamlarından yararlanmayan 3-15 yaş grubundaki otistik çocukların, farklılıklarına uygun ortamlarda, özel olarak yetiştirilmiş personelle, geliştirilmiş bireysel eğitim programları ve yöntemleri uygulanarak otistik çocuklarımıza bağımsız yaşam becerilerini kazandırmak, tüm gelişim alanlarındaki potansiyellerini en üst düzeye çıkararak, yaşadığı toplumun bağımsız bir üyesi olmaları ve kendi kendilerine yeter hale gelebilmelerini, 16 yaş üzeri öğrencilerimizin akademik ve iş yapabilme becerilerini geliştirmeyi sağlamaktır.
BAŞARILAR :
Pansiyon :
Lojman : - Sayısı:0
Servis :
Ulaşım : KAŞÜSTÜ SAHİL YOLUNA 800M MESAFEDEDİR.
Yerleşim Yeri : YOMRA İLÇESİNE BAĞLI ÇINARLI MH
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE 10 KM, İLÇE MERKEZİNE 2 KM
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :
Diğer Hususlar :